.comment-link {margin-left:.6em;}

Haderslev Musikforening af 1987

Foreningen arrangerer klassiske koncerter med både nye og ældre værker. Foreningen modtager støtte fra bl.a.: Statens Kunststyrelse, Sønderjyllands Amts musikudvalg og Kulturelt Samråd, Haderslev.

11 februar 2008

Søndag den 17.februar kl.16

Pressemeddelelse

Søndag den 17.februar kl.16 er der igen mulighed for at komme til koncert i Haderslev Musikforening, og som sædvanlig finder koncerten sted på Haderslev Seminarium, nu University College Syd, i den dejlige festsal på Lembckesvej i Haderslev. Ved denne koncert er sangen i centrum både i form af lieder og operaarier sunget af to kgl. operasangere, Tina Kiberg og Niels Jørgen Riis, akkompagneret af pianisten Tove Lønskov.


Sopranen Tina Kiberg er uddannet på Det kgl. danske Musikkonservatorium og derefter på Operaakedemiet, med bl.a. Vagn Thordal som lærer. Allerede mens hun var elev, debuterede hun på Det kongelige Teater i 1983 som Leonora i Carl Nielsens opera, Maskarade. Hun har siden da været medlem af ensemblet på Det Kongelige Teater sideløbende med flere gæstespil, både internationalt og i Danmark. I 1992 fik hun et gennembrud med sin første Wagnerrolle, da hun debuterede i Bayreuth som Elisabeth i Wagners Tannhäuser. Året efter sang hun for første gang Sieglinde i Valkyrien på den jyske Opera i Århus. Tina Kiberg har modtaget flere priser, bl.a. Musikanmelderringens Kunstnerpris 1990 og Aksel Schiøtz-Prisen 1991.



Tenoren Niels Jørgen Riis blev optaget på Operaakademiet i 1994 og afsluttede sit studium her i 1998. Straks efter blev han ansat på Det Kongelige Teater som solist, hvor han bl.a. har sunget Styrmanden i Den flyvende Hollænder, Fenton i Falstaff, Ferrando i Cosi fan tutte, Alfredo i La Traviata og Leander i Maskerade. Desuden har han givet koncerter med DR Radiosymfoniorkestret, Sjællands Symfoniorkester samt alle landsdelsorkestrene samt sunget ved koncerter i Trondheim og Bergen. Niels Jørgen Riis har modtaget Axel Schiøtz Prisen 2001 og fik samme år også Edith Allers Mindelegat og Holger Bruusgaards Legat.

Tina Kiberg og Niels Jørgen Riis har på Det Kongelige Teater bl.a. sunget sammen i Puccinis udødelige La Bohème. De holder dog også meget af at synge sange og lieder, og til første del af eftermiddagens program har de valgt smukke og lyriske sange fra nord og syd af komponisterne Hugo Alfvén, Ture Rangstrøm, Cordillo, Vincenzo d’Annibale, Francesco Paolo Tosti, Enrique Granados og Peter Heise. Efter pausen kan de opleves i det store format, når de synger opera-arier fra Verdis Macbeth og Puccinis Tosca.

Ved koncerten akkompagneres de to sangere af en vore fineste akkompagnatører, Tove Lønskov.


Hun har medvirket ved et utal af koncerter og cd-indspilninger både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Mange, ikke mindst sangere, har hende som deres foretrukne akkompagnatør, og hun er desuden kendt som den ene halvdel af en klaverduo på internationalt niveau sammen med sin mand, pianisten Rudolfo Llambias. Tove Lønskov er desuden docent ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium.

Etiketter: ,