.comment-link {margin-left:.6em;}

Haderslev Musikforening af 1987

Foreningen arrangerer klassiske koncerter med både nye og ældre værker. Foreningen modtager støtte fra bl.a.: Statens Kunststyrelse, Sønderjyllands Amts musikudvalg og Kulturelt Samråd, Haderslev.

09 maj 2007

Næste koncert søndag d. 9. september 2007

Musikforeningens koncerter begynder officielt søndag d. 9. september, hvor vi får besøg af en "børnevenlig" pianist, Jacob Nielsen, som vil spille et program vi håber på også vil ha´ appel til de yngste publikummer. Udover musikken vil koncerten illustreres af fortællinger, forskellige filmsekvenser og lys, så den 1. del af koncerten vil bestå af mindre, børnevenlige stykker, for så at henvende sig til et voksent publikum i 2. del.
Hvilke stykker koncerten vil omfatte, har vi ikke lagt os fast på endnu, men det er ret sikkert at det nok skal blive morsomt! Skulle nogen få lyst til at orientere sig mere om Jacob Nielsen og hans virke, kan man gå ind på hans hjemmeside hvor man bl.a. kan se en herlig filmsekvens, hvor en lille hund, i bedste "Bambi-stil", farer rundt efter en bold på en skøjtebane, til tonerne af Chopins minutvals.

Etiketter:

2 Comments:

At maj 10, 2007 9:01 AM, Blogger Hanne said...

For at se filmsekvensen med hunden, der skjøter rundt til musikken, skal man på hjemmesiden blot klikke på billedet med hunden. Film og tilhørende lydsekvens bliver derpå downloadet til din computer og åbnet i den player som ligger på computeren - RealPlayer eller Microsofts MediaPlayer, de kan downloades fra nettet i gratis versioner, hvis du ikke har en player :-)

 
At august 27, 2007 10:21 PM, Blogger Hanne said...

Vi har fået denne pressemeddelse fra Jacob Nielsen. Det er VISUAL CLASSICS konceptet, vi bliver præsenteret for d. 9. sept. 07:

Jacob Nielsen viste sit format, da han med få timers varsel leverede en feberredning af rang ved Aarhus Symfoniorkesters Festuge-koncert september 1999, hvor han dublerede en syg kollega i Beethovens 2. klaverkoncert. Efter Århus-koncerten regnede anmelderroserne ned over den unge pianist og det udløste solist-engagementer med Århus Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Jacob Nielsen er uddannet på Det jyske Musikkonservatorium under Peter Westenholz og John Damgaard. Med karakteren 13 tog Jacob Nielsen diplomeksamen i juni 1997, og han blev efterfølgende optaget i solistklassen. Blot et par måneder efter den brilliante Festuge-redning afsluttede Jacob Nielsen sin formelle uddannelse med en ligeledes flot omtalt debut.

Jacob Nielsen har optrådt i musikforeninger og festivaler over hele Danmark. Han har specialiseret sig i fortolkninger af især Beethoven, Chopin og Schumann, men også sjældnere værker af Clementi, Max Reger og Messiaen står på repertoiret.

Jacob Nielsen er modtager af adskillige anerkendte priser og legater, bl.a Holstebro Musikpris 2000, Wilhelm Hansen Fondens legat, Odd Fellow-Ordenens Kunstnerlegat, Ejnar Hansens Legat og Aennchen & Eigil Harbys Legat.

VISUAL CLASSICS konceptet:

VISUAL CLASSICS – en oplevelse for øjne og ører, der forener den storslåede klassiske musik, live-udført med visuel understøttelse på storskærm. Pianist, flygel og billede smelter sammen og bliver til ét samlet udtryk.

VISUAL CLASSICS er et nyt musikalsk udtryk, men i mindst lige så høj grad nøgtern visuel formidling af den klassiske musiks bestanddele. En balancegang, hvor billedets magt er stor. Derfor er halvdelen af et "show" reserveret til ”visuel tavshed”, hvor musikken taler for sig selv eller hvor den musikalske magi ikke kan bære billedets tilstedeværelse.

VISUAL CLASSICS er også mundtlig formidling. Med velvalgte ord og underholdende klavertekniske demonstrationer fører Jacob Nielsen publikum længere ind i det musikalske motorrum for at kigge på tandhjul. På denne måde får musikken en ekstra dimension, selv for kendere.

VISUAL CLASSICS er en teknik, der kan anvendes lige godt i den intime salon som til den større koncert.

VISUAL CLASSICS konceptet åbner for at alle uanset forudsætninger og alder skal kunne få en musikalsk, sanseligt berigende oplevelse med hjem.

Jacob Nielsen SALON:
Med sin salon har Jacob Nielsen vist at det er muligt at byde på alternativer til koncertsalens formelle stolerækker og at det er muligt at afvikle koncerter med både rytmiske og klassiske musikere (og publikum!) under samme tag. Et rum, bestående af sofaarrangementer, caféborde og filmlærred udgør de uhøjtidelige rammer for en anderledes og forstærket musiknydelse.

 

Send en kommentar

<< Home