.comment-link {margin-left:.6em;}

Haderslev Musikforening af 1987

Foreningen arrangerer klassiske koncerter med både nye og ældre værker. Foreningen modtager støtte fra bl.a.: Statens Kunststyrelse, Sønderjyllands Amts musikudvalg og Kulturelt Samråd, Haderslev.

03 januar 2008

Trio Aristos

Søndag d. 20. januar kl. 16
Haderslev Musikforenings første koncert i det nye år finder sted søndag d. 20. januar og som tidligere i festsalen bygn. E, 1. sal, på CVU Sønderjylland, Lemcbkesvej 5-7, Haderslev.

Vi glæder os til at byde musikforeningens medlemmer, nye og gamle gæster velkomne til et nyt og begivenhedsrigt musikår med en dejlig koncert, hvor vi har inviteret Trio Aristos, der består af 3 unge musikkere:


Jakob Kullberg, cello, Alexander Øllgaard, bratsch

og Szymon Krzeszowiec, violin.



Koncertprogram

P. Nørgård - "Hemmelige Stemmer" for violin og cello arr. af J. Kullberg og P. Nørgård

L.v. Beethoven - Strygetrio op. 9. nr.3 i c-mol

PAUSE

L.v. Beethoven - Strygetrio op.9 nr.2 i D-dur

Eugene Ysaÿe - Strygetrio "Le Chimay"

Etiketter: , , ,

1 Comments:

At januar 15, 2008 8:42 AM, Blogger Hanne said...

Pressemeddelse
Den meget roste strygetrio, Trio Aristos, vil præsentere et afvekslende program med musik, der spænder fra Beethoven til Per Nørgaard.
Trio Aristos vandt Ps’s kammermusikkonkurrence i 2006 og har siden da spillet anmelderroste koncerter bl.a. i Danmark, Polen og Kroatien. Samme år vandt trio Aristos 1. pris i den 4. internationale Max Reger konkurrencei Tyskland for strygetrio og strygekvartet. I sin motivering fremhævede juryen trioens "smidige sammenspil" og "store individuelle virtuositet". Trio Aristos var desuden tårnensemble i Rundetårn i 2007.
Trio Aristos består af Szymon Krzeszowiec, violin, Alexander Øllgaard, bratsch og Jakob Kullberg, cello, og trioen har valgt sit navn efter en bog af den store engelske romanforfatter John Fowles, The Aristos. Ordet Aristos peger på et ophøjet mål med kunsten.

Violinisten Szymon Krzeszowiec er født i Polen og uddannet på Szymanowski Akademiet, hvor han nu underviser, samt hos Herman Krebbers i Amsterdam. Han er primarius i Den schlesiske Strygekvartet, som anses for at være Polens førende.

Jakob Kullberg er solistuddannet fra Amsterdam samt London og Zagreb samt hos professor Morten Zeuthen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Jakob Kullberg er prisvinder ved internationale solistkonkurrencer og vandt i 2005 3. pris ved Den Danske Strygerkonkurrence.

Jakob Kullberg og Alexander Øllgaard spiller også sammen i Kroger Kvartetten, hvor Alexander er primarius. Kvartetten vandt 4. pris ved DR’s Kammermusik Konkurrence 2004.
Alexander Øllgaard har studeret ved Rainer Kussmaul ved Musikhochschule Freiburg og på Kunstuniversität Graz hos Eszter Haffner

Koncerten indledes med Per Nørgaards ”Secret Voices” for violin og cello. Her venter der garanteret en spændende oplevelse; dels er Per Nørgaard uden tvivl den førende blandt danske komponister i samtiden, dels har trioen et tæt samarbejde med Nørgaard, som har komponeret flere værker til trioens medlemmer. Herefter følger to strygetrioer af Ludwig van Beethoven, nemlig fra hans opus 9 hhv. nr. 3 i c-mol og nr. 2 i D-Dur. Værkerne er skrevet i 1798, altså i den forholdsvis tidlige del af Beethovens produktion. Koncerten afsluttes med Eugene Ysaÿe: Strygetrio ”Le Chimay”. Ysaÿe var kendt såvel i hjemlandet Belgien som internationalt både som violinist, dirigent og komponist. Værket er komponeret i 1927 i én sats, men med skiftende tempi.

 

Send en kommentar

<< Home