.comment-link {margin-left:.6em;}

Haderslev Musikforening af 1987

Foreningen arrangerer klassiske koncerter med både nye og ældre værker. Foreningen modtager støtte fra bl.a.: Statens Kunststyrelse, Sønderjyllands Amts musikudvalg og Kulturelt Samråd, Haderslev.

09 april 2006

Koncert og generalforsamling

Søndag den 23.april afsluttes indeværende koncertsæson i Haderslev Musikforening med koncert og generalforsamling kl. 20 (bemærk venligst tidspunktet). Traditionen tro afholdes koncerten med en kort generalforsamling i pausen, og arrangementet finder sted i festsalen på CVU Sønderjylland, Haderslev Seminarium, på Lembckesvej. Som tidligere vil musikforeningen også i år være vært ved et lille glas vin under generalforsamlingen, som også kan overværes, selv om man ikke er medlem.

Koncerten denne aften kommer til at bestå af musik for to tværfløjter, spillet af de to unge musikere, Cecilie Højgård Nielsen og Line Møller. De to unge fløjtenister dannede duoen i efteråret 2004 efter at have mødt hinanden på det Jyske Musikkonservatorium, hvor de begge har studeret hos Thomas Jensen, der også er kendt som solofløjtenist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Studierne i Århus har de begge suppleret med studier i Frankrig, der er kendt for sin rige tradition inden for fløjtespil og fløjtemusik.

Cecilie Højgård Nielsen modtog i 2004 Jacob Gades store legat og har tidligere bl.a. vundet guld ved Berlingske Tidendes musikkonkurrence for unge. Line Møller har også vundet flere priser, bl.a. i år 2000 det eftertragtede "Yamaha Music Foundation of Europe" stipendium. Desuden har begge fløjtenister opbygget orkesterrutine ved at assistere i landsdelsorkestrene og for Cecilies vedkommende også ved at spille i Orkester Norden.

Ved koncerten vil duoen spille et varieret program med kendte ting som Kuhlaus fløjteduoer og temaer fra Mozarts Tryllefløjten, men de brænder også for at vise publikum, at en fløjteduo kan meget mere, end de fleste forventer. Derfor er der også værker af blandt andet Hindemith og Muczynski på programmet.

2 Comments:

At april 23, 2006 4:13 PM, Anonymous Anonym said...

Jeg glæder mig til at høre de to fløjtenister.

 
At april 24, 2006 9:34 PM, Blogger Hanne said...

Det blev virkelig en fornøjelse at høre de to fløjtenister. De spillede med krop og sjæl :-) Jeg fik selv lyst til at springe op og følge musikkens toner med kroppen.

Rrogrammet spændte vidt:
R. Muczynski (1929- )
Duo, opus 34: Andante sostenuto, Allegro risoluto, Moderato, Allegro ma non troppo, Andante molto og Allegro.

W. F. Bach (1710-1784)
Duetto: Allegro e moderato, Lamentabile og Presto.

F. Doppler
Potpourri "Zampa"

W. A. Mozart (1756 - 1791)
Fra Tryllefløjten: Das klinget so herrlich, Ein Mädchen oder Weibchen, Der Vogelfänger bin ich ja og Der Hölle Rache kocht in meinen Herzen.

P. Hindemith (1985 -1963)
Kanonische Sonatine: Munter, Capriccio og Presto.

F. Kuhlau (1786 - 1832)
Duo nr. 1 fra Opus 81: Allegro vivace, Adagio og Rondo.

 

Send en kommentar

<< Home